INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES
350 g de llenties seques
2 grans d'all
1 fulla de llor
1 cullerada sopera d'orenga sec
1 ceba de Figueres
1 porro
250 g de carabassa
2 cullerades soperes de cúrcuma en pols
Pebre negre mòlt
Sal
60 ml d'oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Si comprem llenties de cocció ràpida, les podem cuinar directament.
Sempre és millor remullar-les.
Rentem les llenties en un bol amb aigua abundant i les remenem amb les mans.
Les escorrem i les posem a remullar amb aigua mineral o filtrada unes 5 hores, amb aquest remull en tenim prou.
Piquem la ceba, pelem la carabassa, li traiem les llavors i la tallem a daus.
Rentem el porro i el piquem com la ceba.
Posem una cassola al foc amb l'oli i, en fred, hi afegim els alls, la ceba, el porro i la carbassa.
Ho deixem ofegar uns 7 o 8 minuts, la verdura ha de suar una mica, sense enrossir.
Hi afegim la cúrcuma, el pebre i la fulla de llor i remenem.
Hi afegim les llenties amb la seva aigua de remull, l'orenga i ho remenem per barrejar tots els ingredients.
Ho tapem i ho coem a foc suau uns 35-40 minuts.
Rectifiquem de sal i tastem el punt de cocció.
Si les llenties encara estan fortes, les deixem coure uns minuts més.
Parem el foc, les deixem reposar uns minuts i les servim.
PER SABER-NE MÉS
Remullar les llenties a casa no és difícil. A diferència d'altres llegums, el temps de remull és molt curt, amb 3 o 4 hores en tenim prou. Podem posar un tros d'alga kombu a l'aigua de remull i després coure-la amb les llenties, hi afegirem un plus de minerals. L'aigua de remullar les llenties s'aprofita sempre i dóna un gust molt bo als guisats. En aquest cas, les hem cuinades amb cúrcuma, una espècie antiinflamatòria molt saludable per a les articulacions.
RESULTAT A TAULA
Un plat fàcil, econòmic, saludable i molt bo. Acompanyat d'una amanida i una fruita, tenim un àpat complet. Que vagi de gust!
Júlia