INGREDIENTS
Canyuts
Aigua de mar (o aigua i sal)
Gel
Opcional: Oli de julivert.
PREPARACIÓ
Preparem oli de julivert:
Rentem, eixuguem i piquem ben petit el julivert, el posem en un bol i el barregem amb oli d'oliva i una mica de sal. Reservem.
Preparem els canyuts:
Els canyuts tenen menys sorra que les navalles, tot i això, és recomanable deixar-los almenys 1 h a la nevera amb aigua de mar i una mica de gel o aigua amb un bon grapat de sal.
Escalfem la planxa, i col·loquem els canyuts i esperem que s'obri la closca.
Un cop oberts, els girem i deixem la carn en contacte directe amb la planxa durant un minut com a màxim.
És molt important no passar-nos de cocció.
Opcionalment, a l'últim moment, podem posar una mica d'oli de julivert, però molt poquet per no emmascarar el sabor dels canyuts.
Els retirem del foc i els servim al moment.
PER SABER-NE MÉS
Els canyuts són un tresor del Delta de l'Ebre, són d'aspecte similar a les navalles, però tenen el gust molt més intens. Els podem identificar fàcilment diferencien fàcilment observant la seva closca: mentre que la navalla té la closca corbada, el canyut la té recte i són força més petits que les navalles. La Informació d'Aquest post l'hem tret de VAdegust Gràcies!
RESULTAT
Un marisc de proximitat, de casa, de sabor delicat i fàcil de cuinar
Montse i Júlia