Ninots de neu

INGREDIENTS
Ous de guatlla, 2 per a cada ninot
Olives negres  
Pastanaga
Julivert

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Per bullir els ous de guatlla
Posem els ous en un cassó, els cobrim d'aigua freda i encenem el foc. Els deixem bullir 4 minuts, pelem i reservem.

Per fer els barrets
Rentem i pelem la pastanaga. Tallem rotllanes de dues mides diferents, procurem que siguin unes més petites que les altres. Mireu la fotografia.

Per fer les bufandes
Amb un pelador de patata fem tires llargues de pastanaga. Amb unes tisores, retallem les tires primes. Si són llargues millor, podem fer una volta a la bufanda i s'aguantarà més fàcilment.

Per fer el nas
Tallem un petit triangle de pastanaga i reservem.

Per fer els ulls i els botons
Tallem una palla per a begudes. Ha de ser una mica més curta que un escuradents. Agafem un trosset d'oliva negra, clavem la palla, la girem amb cura i anem fent les rodones, que ens quedaran dins de la palla. Les fem sortir empenyent per l'altra banda amb un escuradents. Reservem les rodones.

MUNTATGE
Necessitem 2 ous per fer un ninot. Agafem un ou  i l'escapcem una mica pels dos costats. La part inferior, més ampla, serà la base del ninot. Disposem els 2 ous, un sobre l'altre i els travessem amb un escuradents. La punta de l'escuradents ha de quedar al cap. Hem de tenir espai per clavar les dues rotllanes de pastanaga.

La part més entretinguda són els ulls. Agafem la palla, la posem dintre de l'escuradents i marquem els ulls pressionant amb suavitat. Ens quedarà una rodona ben marcada i una mica enfonsada. En aquests foradets posarem les rodones d'oliva negra. Per fer el nas, fem un tall petit amb la punta d'un ganivet i clavem el triangle de pastanaga. Emboliquem la bufanda. Per acabar, en un dels laterals fem un tall petit i posem una fulla de julivert. 

Mireu la galeria d'imatges.

PER SABER-NE MÉS
Per pelar els ous de guatlla fàcilment, els deixem bullir 4 minuts, els agafem amb una escumadora i els posem en un bol amb aigua freda. Un cop freds els posem sobre la taula, amb el palmell de la ma els fem rodar. Així es treu la closca fàcilment.

 RESULTAT A TAULA
Un aperitiu original i divertit per les festes de Nadal.

 Montse