INGREDIENTS PER A 6-8 PERSONES
1 pa de pagès de 1 kg ( del dia abans)
1 kg de tomàquets madurs de pera o de penjar
6 fulles de gelatina
15 g d'orenga
Sal
Oli d'oliva verge extra
16 anxoves amb oli
250 g de mató
Olivada
Crema de vinagre de Mòdena
PREPARACIÓ
Traiem la crosta del pa i el tallem a daus amb el ganivet del pa. Ratllem els tomàquets fins a obtenir 600 g. Posem les fulles de gelatina a remullar amb aigua freda. Separem 6 cullerades de tomàquet i l'escalfem al microones. Escorrem la gelatina i la desfem dins del tomàquet calent. Ho afegim a la resta del tomàquet. Ho amanim amb l'oli, la sal i l'orenga. Incorporem els daus de pa i ho barregem amb suavitat. No volem que ens quedi una pasta, els daus de pa han de mantenir la seva forma, s'han de veure.
Folrem la base d'un motlle rectangular amb paper de forn i l'untem amb oli. Aboquem la barreja i l'aplanem amb una espàtula perquè quedi ben compacta. Ho tapem amb un altre paper de forn, ho emboliquem amb film transparent i ho entrem a la nevera 12h.
Passat aquest temps, desemmotllem la terrina i fem porcions. Per servir, posem el mató per sobre, afegim l'olivada i decorem amb els filets d'anxova.
PER SABER-NE MÉS
Aquest plat és una interpretació feta al curs de cuina del Centre Cívic de Blanes sobre la recepta de l'Oriol Carrió, que va fer al programa Cuines de Tv3. La recepta ens la va donar la Montse Alonso.
RESULTAT A TAULA
Una original manera de menjar pa amb tomàquet. La vostra imaginació farà que trobeu diferents combinacions.
Montse i Júlia