Calamars a la romana

INGREDIENTS (Aperitiu per a 4 persones)

2 calamars mitjanets 
1 ou
1 culleradeta de llevat tipus royal
2 cullerades de conyac
100 ml de llet
100 g de farina
Sal 

PREPARACIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin els calamars.
Reservem els tentacles per fer altres preparacions (fideus a la cassola).
Els tallem  a rodelles fines i els posem a secar a sobre d'un drap de cuina. 
Els salem i enfarinem una mica.
Recomanem fer-ho tal com us expliquem a PER SABER-NE MÉS. 
Preparem la pasta per arrebossar. En un bol deixatem un ou, afegim la llet i el conyac.
Anirem afegint la farina que ens admeti a poc a poc i el llevat. Ha que quedar una papilla no massa espessa; si cal afegirem més farina per donar-li la consistència que volem. Posarem els calamars a dins del bol per arrebossar-los amb la massa i els fregirem a la fregidora o en una paella amb força oli calent.

PER SABER-NE MÉS
Per enfarinar el calamars va bé posar-los en una bossa de plàstic amb una mica de farina, afegir unes quantes rodelles de calamars, deixar que la bossa agafi aire, tancar-la i remenar bé. D'aquesta manera els calamars  queden enfarinats amb una capa fina. No cal posar tot el calamar de cop, perqué ens quedaria pastós. Aquest pas és important per tal que no ens esquitxem al fregir-los.

La recepta d'aquests calamars és de la tia Rosita.

RESULTAT
Un clàssic. Boníssims servits acabats de fer i amb un tall de llimona al costat.