INGREDIENTS

1/2 kg de sardines
Oli d'oliva verge extra
Sal
1 cullerada de postres de pebre negre en gra
2 fulles de llor
3 grans d'all
1 branca de farigola
4 fulles de sàlvia
1 branca de marduix

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netegem les sardines, traiem cap i tripes, rentem lleugerament i deixem escórrer. Salem. Agafem una cassola petita de mida adient per a la quantitat que volem confitar. Posem les sardines ben col·locades, afegim el pebre, els alls sencers sense pelar i les herbes. Afegim l'oli que no cobreixi (les sardines desprenen el seu greix i l'oli augmenta de volum). Encenem el foc i coem a baixa temperatura 20 minuts, amb la cassola tapada. De tant en tant, destapem i controlem. Passat el temps de cocció, parem el foc, deixem refredar i ho passem a un recipient de vidre. Conservem a la nevera.

PER SABER-NE MÉS

Hem de procurar que el recipient sigui petit i més aviat alt. Podem fer 2 o 3 capes de sardines. Si utilitzem un recipient massa ample, necessitarem més quantitat d'oli i això encareix el plat. És molt important la temperatura de l'oli. Les sardines han de bullir suaument amb l'oli, que ha de fer xup-xup. Si no vigilem, les sardines es fregiran, es trencaran i no obtindrem el resultat desitjat. Aquesta estupenda recepta me l'ha ensenyat a fer la meva estimada veïna Maria Triadó. 

RESULTAT A TAULA

Aquest és un plat diferent. Com les sardines de llauna, però molt més bones. Milloren si les deixem reposar 24 o 48 hores. Es conserven molts dies a la nevera cobertes d'oli. Aromàtiques, gustoses i per sucar-hi pa. Què vagi de gust!

Júlia