INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
1 llobarro de 2 kg
1 branca de julivert
1 ceba
1 gra d'all
600 g de patates
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
Tomàquets
1/2 llimona
1 branca de farigola
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria el peix net i escatat.
El rentem i l'eixuguem amb paper de cuina.
Escalfem el forn a 220 ºC, escalfor a dalt i baix.
Pelem les patates, les cebes i les tallem a rodanxes.
Preparem una plata de forn, l'untem amb oli, posem les patates, els tomàquets, les cebes i ho salem.
Enfornem 30 minuts.
Preparem el peix sencer, el salem i a l'interior hi posem julivert, un gra d'all i un tall de llimona.
Posem el peix a sobre de les patates i la ceba.
Amanim el peix amb l'oli i l'enfornem 30 minuts.
Si preparem aquest plat amb peix de mida més petita, reduirem el temps de cocció.
El temps aproximat de cocció al forn del peix és 10-12 minuts per cada 500 grams de peix.
PER SABER-NE MÉS
Es pot utilitzar qualsevol peix d'escata: déntol, orada, pagre, càntera, calet, etc.
El temps de cocció varia en funció de la mida del peix.
Si és un peix gran, deixem al forn uns 40 min a 220 ºC.
VIDEORECEPTA DE PEIX AL FORN
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Les patates queden tant o més bones que el peix.
Júlia