INGREDIENTS
Un llom de bonítol d'uns 700 g
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Per acabar la cocció
50 ml d'oli d'oliva verge extra
4 grans d'all laminats
20 ml de vinagre de Xerès
1 cullerada sopera rasa de pebre vermell dolç
Julivert picat
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanarem un llom de bonítol polit, sense l'espina central.
Escalfem el forn a 180 °C, escalfor a dalt i a baix.
En una safata apta per a forn, posem el bonítol amb sal, pebre negre i un rajolí d'oli. Entrem la safata al forn 20 minuts.
En una paella daurem els alls amb oli; afegim el pebre vermell i el vinagre, sacsegem uns segons i parem el foc.
Quan hagin transcorregut 15 minuts de forn, aboquem el contingut de la paella sobre el peix, deixem coure 5 minuts més i retirem el peix del forn.
Escampem per sobre julivert picat i servim.
Amb un llom d'aquest pes, surten 3 racions generoses.
PER SABER-NE MÉS
L'única dificultat d'aquest plat és procurar que el bonítol no quedi sec. No hem de sobrepassar el temps de cocció.
LA RECEPTA EN UN MINUT
RESULTAT A TAULA
Una recepta ràpida i senzilla, boníssima!
Júlia i Montse