INGREDIENTS
400 g de tonyina
2 patates
200 g de banyons ( mongetes verdes del cuc o perones, molt tendres)
Sal
Oli d'oliva verge extra
Per la salsa de pesto
1 gra d'all
25 g de pinyons
10 g de fulles d'alfàbrega
5 g de fulles de julivert
25 g de formatge parmesà
40 g d'oli d'oliva verge extra
5 g de mantega
Sal i pebre
PREPARACIÓ I COCCIÖ
Preparem la verdura
Rentem les mongetes verdes, les bullim 3 minuts justos, les passem a un bol amb aigua i gel per aturar la cocció i les reservem a la nevera.
Rentem les patates i les bullim amb pell a la mateixa aigua de cocció de les mongetes. El temps de cocció pot variar entre 20 o 25 minuts en funció de la mida de les patates.
Un cop cuites les refredem sota l'aixeta i les posem a la nevera.
Quan siguin fredes, les tallem a rodelles i reservem.
Preparem la tonyina
Posem la tonyina en un bany d'aigua de mar. Si no en tenim, preparem una barreja amb 60 g de sal per litre d'aigua mineral o filtrada. La deixem a la nevera 15 minuts justos. Això farà que la tonyina ens quedi més amorosa i que tingui el punt de sal just. Passats els 15 minuts la traiem del bany d'aigua de mar, l'eixugem i la reservem fins al moment de la cocció.
Preparem el pesto
Ratllem el formatge, el posem dins del vas de la batedora amb l'all, els pinyons, l'alfàbrega, el julivert, l'oli, la mantega, la sal i el pebre.
Triturem, rectifiquem de sal i pebre i reservem.
La cocció de la tonyina és molt ràpida, recomanem emplatar la verdura mentre la planxa s'escalfa.
Untem la tonyina lleugerament amb oli i, amb la planxa ben calenta, la coem mig minut per cada costat.
L'emplatem i la servim amb un fil de pesto. La salsa la servirem a part perquè cadascú se serveixi al seu gust
PER SABER-NE MÉS
És molt important que no excedir el temps de cocció del peix per evitar que quedi sec.
Podeu cuinar aquest plat amb diferents tipus de peix, com ara bonítol, bacoreta, melva, peix espasa...
Aquesta és una recepta, adaptada de "bonítol amb verdures i pesto "de la Xef Carme Ruscalleda.
A Blanes de la mongeta verda en diem banyons.
LA RECEPTA EN DOS MINUTS
VIDEORECEPTA
RESULTAT
Un plat senzill de cuina diària, saludable, lleuger i molt bo.
Montse i Júlia