INGREDIENTS PER A 2 o 3 PERSONES
500 g canades petites (pes brut )
1 pebrot verd
1 pebrot vermell llarg (italià)
1 ceba grossa
3 grans d’all
50 ml d’oli d’oliva verge extra
Sal
50 ml de vi blanc
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem les canades, les rentem i les deixem escórrer.
Rentem els pebrots, els eixuguem i els fem a tires d’uns 4 cm aprox.
Pelem i tallem la ceba a tires de mig centímetre.
Els alls els deixem sencers i sense pelar.
Salem les canades. Posem oli en una cassola. Encenem el foc i hi posem les canades. Afegim els alls i deixem coure uns 5 minuts.
Incorporem els pebrots, la ceba i remenem. Veurem que les canades deixen anar la seva aigua. Tapem i deixem coure a foc suau uns 15 minuts.
Destapem, mullem amb el vi, remenem, tornem a tapar la cassola i deixem fer 15 o 20 minuts més a foc suau.
Tastem el punt de sal. Si ens queda massa suc, deixarem reduir a foc baix amb la cassola destapada.
Servim calent.
PER SABER-NE MÉS
La canada o canana és la parenta pobra del calamar, sovint poc coneguda i molt més econòmica. Ben cuinada és molt gustosa i ens donarà moltes satisfaccions. Hem de vigilar la cocció i respectar els 40 o 45 minuts aproximats per tal que ens quedi al punt. Aquest plat es conserva bé a la nevera 3 o 4 dies i també es congela bé. Queda rodó acompanyat amb arròs bullit de gra llarg i també amb arròs basmati.
RESULTAT A TAULA
Un guisat tradicional molt bo i senzill de cuinar. Per sucar-hi pa!
Júlia