INGREDIENTS PER A DUES O TRES PERSONES
4 pops blancs
3 cebes tendres
4 alls tendres
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre
1 vas de vi blanc
Julivert
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem els pops, retirem la part interior, els ulls i el bec. Això ens ho poden fer a la peixateria. Els esbandim sota l'aixeta i els escorrem.
Agafem una cassola, hi posem una mica d'oli, l'escalfem i afegim els pops sencers. Tapem i els deixem coure a foc moderat.
Els pops deixen anar aigua. De tant en tant els hi donem la volta.
Quan els pops s'hagin rebegut tot el suc, afegim mig vas de vi blanc i continuem la cocció, que serà d'uns 45 minuts.
Quan s'hagi evaporat el vi blanc i els pops estiguin cuits, els retirem i reservem.
Mentre coem els pops, tallem les cebes a la juliana, en fem tires llargues. Tallem els alls tendres a rodelles i reservem.
A la mateixa cassola posem la ceba i els alls tendres i els deixem enrossir a poc a poc. A mitja cocció salpebrem i, quan sigui tot ben ros, afegim l'altre mig vas de vi blanc.
Ho deixem un parell de minuts, incorporem els pops, donem un parell de tombs i ja ho tenim.
Posem julivert picat al damunt i servim a taula.
PER SABER-NE MÉS
Els pops blancs són bons i econòmics, donen molt de joc per a fer plats mariners. Els podem cuinar amb ceba, amb patates, guisats amb cigrons, amb patates i allioli negat. Els coneixereu perquè només tenen una filera de ventoses a cada pota. El pop roquer te dues fileres a cada pota.
Amb aquesta recepta del Baix Empordà, ens afegim a la iniciativa de Comarques al Plat, del Grup de Youtubers, Jo Cuino En Català.
VIDEORECEPTA
La recepta amb 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Un plat mariner, econòmic, boníssim, per llepar-se els dits!
Montse i Júlia