INGREDIENTS
1 kg de sardines
Sal
Per a l'escabetx
500 ml d'oli d'oliva verge extra
300 ml de vi blanc chardonnay
200 ml de vinagre blanc chardonnay
4 grans d'all
1 branqueta de romaní
2 fulles de llor
1 polsim de pebre vermell
Uns grans de pebre negre
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanarem a la peixateria que ens treguin el cap i la tripa. Rentem les sardines i traiem l'escata. Si ho fem amb aigua de mar, molt millor. Si no tenim aigua de mar, les rentem amb aigua i un bon grapat de sal.
En una plata fonda per anar al forn, barregem tots els ingredients de l'escabetx.
Escalfem el forn a 200 ºC. Salem les sardines i les incorporem a l'escabetx. Ho deixem dins del forn 7 minuts justos. Servim el plat amb el peix tebi.
PER SABER-NE MÉS
El secret està en l'equilibri de l'escabetx, 30% de vi blanc Chardonnay, 20% de vinagre blanc Chardonnay i poc pebre. El temps de cocció depèn del gruix del tall del peix. Coure'l 5-7 minuts a 200 ºC és suficient. Un cop parat el forn, la mateixa escalfor residual l'acaba de coure.
Si en sobra, l'endemà encara és més bo. Aquesta recepta serveix per fer altres tipus de peix com ara bonítol, sorell, melva, bacoreta, verat, serviola, etc.
Aquesta recepta és la que vam fer a "Cuina en directe" al White Summer de Pals.
RESULTAT A TAULA
Un plat de peix en escabetx suau i boníssim. Aquesta recepta és adaptada de la cerviola o cèrvia amb escabetx lleuger, recepta del nostre amic Eugeni Fors, gran pescador i bon cuiner.
Montse
.