INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de pop, prèviament congelat
2 patates mitjanes
1 fulla de llor
Sal
Oli d'oliva verge extra
½ cullerada de postres de pebre vermell dolç
½ cullerada de postres de pebre vermell picant
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Descongelem el pop i el netegem, li girem el cap i netegem l'interior.
El pop es cou sencer, sense tallar.
Posem una olla amb aigua al foc, quan bulli afegim un bon grapat de sal i una fulla de llor.
Agafem el pop amb unes pinces i el suquem dins de l'olla uns 10 segons, el traiem i esperem que l'aigua torni a arrencar el bull.
A aquest procés se li diu "espantar el pop".
Ho repetim tres vegades i el deixem que bulli amb l'olla tapada uns 45 minuts.
Comprovem si està tou punxant la part més gruixuda de la pota amb un escuradents.
Si notem que l'escuradents es clava fàcilment com si punxéssim mantega tova, el pop està cuit.
Passats 25 minuts, afegim les patates amb pell, senceres, i ho acabem de bullir tot junt.
Retirem el pop, l'escorrem i el tallem a trossos.
El reservem i el mantenim calent.
Traiem les patates, les pelem i les tallem a rodanxes.
Muntem el plat fent una base amb les patates i els talls de pop a sobre.
Ho amanim amb el pebre vermell dolç i picant al gust.
Acabem el plat amb un bon raig d'oli.
PER SABER-NE MÉS
Sempre s'ha de congelar el pop, d'aquesta manera es trenquen les fibres i queda molt més tou. Amb les parts menys vistoses del pop, el cap i la part més prima de les potes, us proposem una amanida amb vinagreta, cliqueu aquí per veure la recepta.
VIDEORECEPTA
Us expliquem en 1 minut com coure el pop.
RESULTAT A TAULA
El podem servir en una safata de fusta. Pop a la gallega de tota la vida, més fàcil de cuinar del que sembla. Que vagi de gust!
Montse i Júlia