Serviola de Blanes al forn amb moniato (peix llimona)

INGREDIENTS
Serviola
3 grans d'all
2 fulles de llor
Herbes aromàtiques, farigola i romaní
Moniatos
1 ceba
1 llimona
1 o 2  tomàquets, segons mida
Oli d'oliva
Sal
Pebre
Llimona
Julivert
Vi blanc
Brou de peix, opcional

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Encenem el forn a 190 ºC.
Pelem els moniatos, els tallem a rodelles i reservem.
Pelem la ceba i la tallem a la Juliana.
Preparem una safata de forn, hi posem un raig d'oli, fem una capa de moniato i a sobre la ceba.
Salpebrem, amanim amb oli, afegim una mica de brou o vi blanc, tapem amb paper d'alumini.
Entrem la safata al forn, baixem la temperatura a 180 ºC i enfornem 30 minuts.
Salpebrem el peix per fora i a l'interior.
A dintre hi posem 2 rodelles de llimona, 1 fulla de llor, les herbes, els grans d'all pelats i tallats per la meitat.
Ratllem el tomàquet, piquem el julivert i reservem.
Passats els 30 minuts, traiem la safata del forn i posem el peix sobre el moniato.
Repartim el tomàquet ratllat al damunt, afegim mig vas de vi i mig vas de brou.
Ho entrem de nou al forn, aquest cop sense tapar, i deixem uns 20 minuts a 180 ºC o 190 ºC. 

PER SABER-NE MÉS
Per fer aquesta recepta, serveix qualsevol peix d'escata: calet, orada, déntol, pagre, càntera, etc.
El temps de cocció varia en funció de la mida del peix. Cada forn és diferent, cal vigilar. 

 

VIDEORECEPTA

La recepta en 2 minuts (La vídeorecepta és de serviola amb patates, amb moniato es fa igual)

RESULTAT A TAULA

Bo el peix i bo el moniato!


Montse i Júlia