INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1,600 kg d'aranya capçuda
1 kg de patates
1 porro
½ pebrot verd
½ pebrot vermell
1 tomàquet gran
1 cullerada de pebre vermell dolç
Pebre vermell picant
Sal
Oli d'oliva verge extra
1 llimona
1 all picat
3 branques de julivert
Per al brou de peix
El cap i les espines del peix
1 ceba
2 grans d'all
1 fulla de llor
Un raig de llimona
Oli d'oliva verge extra
Sal
Aigua mineral o filtrada per cobrir el peix
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem el peix, el tallem a trossos i reservem els caps.
Fem el brou
El fem amb el cap i les espines del peix.
Posem una olla al foc amb oli, afegim un tros de ceba i dos grans d'all sencers sense pelar.
Remenem i, quan el peix es comenci a agafar al fons, afegim aigua que cobreixi, una fulla de llor i un raig de llimona.
Bullim 25 minuts, colem i reservem.
Fem el peix
En una cassola posem un raig d'oli, el porro tallat a làmines fines, mig pebrot verd i mig pebrot vermell tallats a trossos petits, el tomàquet ratllat, l'all i julivert picats i sal.
Encenem el foc i ho sofregim.
Quan estigui gairebé fet, afegim el pebre vermell dolç i el picant.
El sofregit no ha de quedar massa sec, per evitar que el pebre vermell es cremi.
Seguidament, afegim les patates esqueixades i el brou.
Quan les patates estiguin gairebé cuites, posem el peix al damunt i continuem amb foc suau fins que les patates estiguin al punt.
Si volem el suc més espès, fem una picada.
Per fer la picada
1 llesca de pa de barra fregida
1 presa de xocolata
10 ametlles torrades i pelades
Posem tots els ingredients al morter i ho piquem fins que quedi una pasta fina.
Deixatem la pasta amb una mica de brou i ho afegim al guisat de peix.
Deixem coure 10 minuts i ja ho tenim.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta és de Miquel "el rana".
Per espessir la salsa, també ho podem fer aixafant una patata cuita barrejada amb el suquet i afegida a la cassola.
RESULTAT A TAULA
Plat tradicional de la cuina dels pescadors, econòmic i boníssim!
Montse i Júlia