Salmorejo

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
1 kg de tomàquets madurs
100 g de pa blanc sense la crosta
100 ml d'oli d'oliva verge extra
1 gra d'all petit sense el grill
Sal
4 cullerades soperes de vinagre de Xerès

Per acompanyar
1 ou dur picat
Encenalls de pernil salat

PREPARACIÓ

Amb batedora elèctrica
Rentem els tomàquets, els escaldem un minut, els pelem i els fem a quarts.
En un bol barregem els tomàquets amb el pa esmicolat, l'all pelat, picat i sense el grill.
Batem fins a aconseguir una textura de crema.
Ho batem afegint l'oli a poc a poc.
Rectifiquem de sal, afegim el vinagre i guardem a la nevera.
Servim ben fred acompanyat d'ou dur picat i encenalls de pernil salat.

 
Amb batedora de sobretaula o Thermomix

Rentem els tomàquets i els tallem en 4, no cal escaldar-los ni pelar-los.
Pelem l'all i retirem el grill.
Esmicolem el pa amb els dits.
Posem tots els ingredients al vas, tapem i triturem augmentant la velocitat fins que quedi una textura cremosa i veiem tots els ingredients ben integrats.
Rectifiquem de sal i vinagre i guardem a la nevera.
Servim ben fred acompanyat d'ou dur picat i encenalls de pernil salat.


PER SABER-NE MÉS
El salmorejo és una crema freda que se serveix habitualment de primer plat. És tradicional i molt popular, originari de la província de Córdoba. A diferència del gaspatxo, té una consistència de crema o salsa, ja que no se li afegeix aigua. Es pot afegir més o menys molla de pa, variar la quantitat d'oli o no posar-hi vinagre. De versions n'hi ha moltes; us hem volgut explicar la nostra.


RESULTAT A TAULA

 Fàcil, econòmic i refrescant!


Júlia