Crema de colinap

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 colinap de 500 g
50 g de ceba
1 porro
Sal
Pebre blanc mòlt
4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
20 g de mantega
Aigua mineral o filtrada
Sèsam negre 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Pelem la colinap i el tallem a trossos regulars. Pelem i tallem la ceba en quatre i el porro a rodanxes deixant una part de la tija verda. Posem l'oli i la mantega en una olla i ofeguem el porro i la ceba uns 10 minuts fins que quedin transparents. Afegim el colinap, salpebrem i ofeguem uns minuts més. Afegim aigua que  no acabi de cobrir i deixem bullir 35 minuts a foc suau. Triturem, rectifiquem de sal i pebre. Servim en bols amb sèsam negre pel damunt. També li queda bé la nou moscada.

PER  SABER-NE MÉS

La colinap o napicol és una verdura poc utilitzada. És una arrel comestible, un encreuament entre un nap i una col. Podem utilitzar tant les fulles com l'arrel. Aporta minerals i vitamines interessants. Molt utilitzada als pobles nòrdics d'Europa i Amèrica, aquí s'utilitza en l'alimentació del bestiar. Amb aquesta crema de colinap, hem volgut recuperar una de les verdures oblidades dels nostres horts i donar-li un lloc en la nostra cuina. A més de puré, la podem afegir a les sopes de verdures com un ingredient més. 

RESULTAT A TAULA

Una crema d'hivern molt senzilla i de sabor interessant. Que vagi de gust!

Júlia i Montse