PREPARACIÓ PER A 4 PERSONES
125 g de porro
100 g de ceba de Figueres
600 g de moniato
1 poma Golden
50 g d'oli d'oliva
800 ml de brou vegetal suau
Sal
Pebre blanc
Gingebre
Per al brou vegetal
La part verda del porro
Un tros d'api
Una ceba
Un tros de pebrot verd
2 pastanagues
Unes branques de julivert.
Oli d'oliva verge.
1,5 l d'aigua mineral o filtrada
Sal
Preparem el brou
Pelem la ceba i la tallem a octaus. Rentem el pebrot i el tallem a trossos. Pelem les pastanagues i les fem a rodanxes. Rentem el julivert.
Posem oli en una olla, quan estigui calenta afegim les verdures i les saltem uns minuts.
Afegim l'aigua i bullim 25 minuts. Colem i reservem.
PREPARACIÓ TRADICIONAL
Pelem la ceba, el moniato i la poma. Ho tallem a trossos. Rentem el porro i el tallem a rodanxes.
Posem oli en una olla, ofeguem la ceba i el porro amb una mica de sal fins que quedin transparents.
Afegim els trossos de poma i moniato a l'olla. Remenem uns minuts. Posem una cullerada de gingebre fresc ratllat, deixem dos minuts.
Afegim 750 ml de brou de verdures. Bullim 25 minuts.
Uns minuts abans d'acabar salpebrem. Apaguem el foc.
Deixem que perdi temperatura i triturem amb batedora.
Ajustem la textura afegint brou, si cal.
PREPARACIÓ AMB THERMOMIX
Pelem el moniato i la poma, ho trossegem i reservem. Pelem la ceba i la tallem a quarts. Rentem i tallem el porro a rodanxes.
Posem el porro i la ceba dins del got. Programem 5 segons, velocitat 5.
Amb l'espàtula baixem la ceba i el porro de les parets del got, afegim l'oli. Programem varoma, 5 minuts, velocitat 2.
Afegim al got el moniato i la poma. Programem 2 minuts, varoma, velocitat 2.
Afegim una cullerada de gingebre fresc ratllat. Programem 1 minut, velocitat 2.
Afegim 800 ml de brou, salpebrem. Programem 25 minuts, varoma, velocitat 2.
Triturem programant 1 minut a velocitat progressiva 5 -10.
Ajustem la textura al nostre gust, afegint més brou, si cal.
PER SABER-NE MÉS
Preparar brou vegetal és molt fàcil i s'aprofiten restes de verdures. Podem fer més quantitat i guardar-lo per a altres preparacions.
La crema de moniato es guarda uns dies en la nevera i es congela bé.
VIDEORECEPTALa recepta en 1 minut
RESULTAT A TAULA
Una crema molt bona, saludable i econòmica. La podem acompanyar de crostons de pa, llavors torrades, unes fulles de julivert, menta, cebollí, etc.
Montse i Júlia