INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 porros
4 patates
2 pastanagues
1 ceba
2 grans d'all
60 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
1 cua de bacallà dessalada
1 tall de bacallà de 250 g aprox.
1 litre d'aigua mineral o filtrada aprox.
1 fulla de llor
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem una olla al foc i cobrim el fons amb l'oli.
Rentem els porros i els tallem a rodanxes de mig centímetre.
Pelem les patates i les tallem esqueixades.
Pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes fines.
Pelem la ceba i la tallem a la Juliana.
A la bacallaneria, demanem que ens treguin la pell del bacallà i, amb unes tisores, el tallem a daus petits i reservem.
La cua no la toquem.
Posem a escalfar l'olla amb l'oli, posem els alls, la ceba i ho fem suar 5 minuts.
Afegim la resta de les verdures i ho ofeguem 5 minuts més.
Posem a sobre la cua de bacallà, el llor, ho cobrim d'aigua i ho fem bullir 25-30 minuts a foc suau.
Acabat el temps de cocció, retirem la cua amb unes pinces.
Afegim els daus de bacallà, esperem 1 minut, rectifiquem de sal, apaguem el foc i servim.
PER SABER-NE MÉS
La porrusalda és una sopa típica i molt popular al País Basc. Té uns ingredients que són habituals a la nostra terra. Nosaltres hem afegit una cua de bacallà. Té gelatina, fa el brou blanc i molt gustós. Podem fer la sopa més clara o donar-li més consistència afegint més verdura. Si la cua de bacallà té carn, l'esmicolem amb els dits i l'afegim a la sopa.
RESULTAT A TAULA
Una sopa d'hivern saludable, saborosa, molt fàcil de fer i amb ingredients ben senzills. Que vagi de gust!
Júlia