INGREDIENTS
500 g de cigrons cuits
2 grans d'all pelats i picats
El suc de mitja llimona
60 ml d'aigua
Sal
70 ml d'oli d'oliva verge extra
Pebre vermell 
1 cullerada de postres de comi molt
4 cullerades ben plenes de tahina 

PREPARACIÓ
Posem tots els ingredients, excepte el pebre vermell, al vas de la batedora.
Ho triturem fins que quedi un puré suau.
Ho posem dins d'un bol. Afegim un raig d'oli, pebre vermell per sobre, unes llavors i servim.

AMB THERMOMIX

Posem tots els ingredients, excepte el pebre vermell, al vas del robot.
Triturem 1 minut a velocitat progressiva 1-10.
Comprovem el triturat.
Afegim més aigua si queda massa espès.
Tastem de sal i d'espècies.
Ho posem dins d'un bol. Afegim un raig d'oli, pebre vermell per sobre, unes llavors i llest.

Servim amb bastonets de pastanaga, d'api, de carabassó, torradetes, etc.


PER SABER-NE MÉS
L'hummus és un plat d'origen àrab, però està molt estès per tot l'Orient Mitjà, Turquia i la Mediterrània. Els grecs afegeixen iogurt a aquest plat, què li dóna un color més clar i un gust molt suau. Podem accentuar el gust torrat si afegim unes cullerades d'oli de sèsam. Es pot fer amb cigrons de pot, sense que perdi el seu sabor. Simplement hem d'escórrer els cigrons i esbandir-los amb aigua freda. També podem guarnir el plat amb sèsam torrat, julivert picat...

 

 Júlia i Montse