INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 o 500 g de calet
Sal
Pebre negre molt
Llimona
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin el peix i ens deixin els lloms sense espina.
Posem el peix a sobre la fusta de tallar amb la pell a la part de sota, tallem filets prims com el "carpaccio" i els posem en una plata.
Ho tapem amb paper film i pressionem al damunt amb un vas per tal que quedi ben prim.
Retirem el paper film i, amb un pinzell, mullem amb el suc de llimona.
Salpebrem al gust i ho deixem 20 minuts a la nevera.
Ho traiem de la nevera, amanim amb un bon oli d'oliva, afegim una mica de julivert i servim.
PER SABER-NE MÉS
El calet és un dels peixos que pot tenir l'anisakis (preparem un peix cru), és recomanable congelar-lo almenys 24 h. En aquest cas, el podem tallar quan estigui una mica descongelat.
Podem preparar aquest plat amb altres varietats de peix, orada, rap, pagre, pagell...
RESULTAT
Un aperitiu suau, que volarà de la taula tant punt el serviu.
Montse i Júlia