Melmelada de pebrot vermell

 

 

INGREDIENTS

Pebrots vermells 
Sucre
Suc de llimona
MATERIAL
Una cassola d'acer inoxidable
Cullera o varetes d'acer inoxidable per remenar, eviteu la fusta
Pots de vidre amb tapadores molt nets
Olla alta per bullir els pots i fer el bany Maria.

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem els pebrots i els eixuguem.
Preparem la safata del forn, ens posem una mica d'oli a les mans, untem els pebrots i els posem a la safata.
Ho entrem al forn fred, alçada 3 comptant des de sota.
Connectem el forn a 210 ºC, escalfor a dalt i a baix, i ho deixem coure 30 minuts aprox.
Parem el forn i ho deixem 10 minuts més a dins.
Traiem la safata i la deixem refredar.
Pelem els pebrots i els hi retirem les llavors.
En una cassola posem els pebrots i 650 g de sucre per cada kg de pebrots nets.
Ho triturem ben fi i afegim el suc d'una llimona.
Posem la cassola al foc i comencem a coure a foc suau.
Remenant amb suavitat.
La melmelada anirà canviant de color i de consistència.
Cal tenir en compte que el pebrot ja està escalivat, no trigarem gaire estona.
Coem uns 25-30 minuts a foc suau.

Com sabrem si la melmelada té la consistència correcta?
Quan comencem a coure, posem un plat petit al congelador.
Anem fent proves: traiem el plat del congelador, hi posem una cullerada de melmelada i l'entrem a la nevera, esperem uns minuts que refredi.
Empenyem la melmelada amb el dit, si fa plecs, ja la tenim llesta.
També veurem que, quan fa estona que cou, les bombolles peten més lentament i fan més soroll.
La melmelada no bull amb tanta alegria, costa més de remenar.
Un cop tenim la melmelada a punt, parem el foc i deixem reposar una estona.
Haurem rentat molt bé els pots, els podem bullir, assecar al forn a 100 Cº o utilitzar sortits del rentaplats.
Omplim els pots amb la melmelada calenta fins al coll del pot.
Repassem les vores dels pots perquè quedin ben nets.
També repassarem l'interior de les tapadores amb paper de cuina mullat amb alcohol. Tapem bé.
Agafem una olla i l'omplim fins a la meitat amb aigua calenta de l'aixeta, al fons posem un drap de cuina doblegat.
Hi posem dins els pots plens, ben tapats i encenem el foc.
L'aigua ha de cobrir els pots un parell de dits per sobre.
Bullim a 100 ºC, 30 minuts.
Deixem refredar a la mateixa olla.
Un cop freds, retirem els pots de l'olla els eixuguem i els etiquetem.


PER SABER-NE MÉS
Els guardem en un lloc fosc, fresc i sec. Es conserven bé més de dos anys, ja que tenen força sucre.

RESULTAT A TAULA
Aquesta melmelada té un gust molt especial que la fa adient per guarnir carns vermelles rostides, al forn o la brasa. Acompanya molt bé el magret d'ànec, el porc i el rosbif.
També combina molt bé amb formatges frescos i curats.

Júlia i Montse