INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
600 g d'espaguetis
800 g de tomàquets madurs (millor frescos o sencers en conserva)
1 albergínia de 200 g aprox.
3 grans d'all
1 bitxo petit
100 ml d'oli d'oliva verge extra
1 cullerada de tàperes
4 fulles d'alfàbrega fresca
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les albergínies, les tallem a làmines i les salem. Trossegem els tomàquets i laminem els alls.
En una paella gran, escalfem l'oli i sofregim els alls. Quan comencin a agafar color els traiem i els reservem. A la mateixa paella, posem l'albergínia i les tàperes. Tapem i deixem coure. Un cop l'albergínia estigui feta, hi incorporem els tomàquets trossejats, l'alfàbrega, els alls reservats i el bitxo. Continuem la cocció 45 minuts; primer a foc viu i després a foc suau. Mentrestant, bullim aigua amb sal en una olla i coem la pasta al dente, l'escorrem i l'afegim a la paella on tenim la salsa. Deixem mig minut a foc viu. Servim guarnit amb unes fulles d'alfàbrega.
PER SABER-NE MÉS
Podem utilitzar altres tipus de pasta. Els espaguetis són més delicats si són amb ou. Aquesta recepta és de la meva cosina, Josefina Privat, una catalana a la Toscana. Us deixem l'enllaç del seu blog, on podreu llegir el racconto dels "Spaghetti alle melanzane".
RESULTAT A TAULA
Uns espaguetis molt bons, per llepar-se els dits.
Montse