INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de casarecce
400 g de calamars
2 grans d'all picats
400 g de tomàquet triturat
75 ml de vi blanc
100 ml de brou de peix
Oli d'oliva verge extra
Sal
Julivert picat
1 bitxo, opcional
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem el calamar, el tallem a rodelles i reservem.
Salsa de tomàquet
En un cassó posem el tomàquet sense oli, afegim sal i pebre al gust i el deixem coure 10 minuts. Afegim un raig d'oli i el deixem coure 5 minuts més.Salsa de calamars
Preparem una cassola per afegir-hi la pasta quan sigui cuita.
Posem els alls picats en una cassola amb oli, escalfem a foc suau i els enrossim lleugerament. Afegim els calamars, els deixem un parell de minuts fins que comencin a saltar i mullem amb el vi blanc. Deixem que redueixi a foc suau i afegim el brou. Deixem coure a foc suau uns 10 minuts. Afegim la salsa de tomàquet, remenem, afegim el julivert picat i reservem.
Mentre preparem la salsa de calamars, escalfem una olla amb aigua, quan arrenqui el bull, afegim la sal i la pasta. Deixem coure el temps que indica el fabricant. Escorrem la pasta cuita i l'afegim a la cassola. Barregem i servim.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una recepta adaptada de #recetascomidista. La salsa de tomàquet que hem preparat és una mena de passata ràpida.
Podem fer aquesta recepta sense pasta i tindrem uns calamars boníssims.
Els calamars que hem cuinat són de potera, pescats per nosaltres.
RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta, gustós i molt mediterrani.
Montse i Júlia