Tortiglioni a la romana

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de tortiglioni
1 cullerada d'oli d'oliva verge
sal

Per a la salsa:
100 g de cansalada fumada
200 ml de nata líquida per cuinar
300 g de pèsols (poden ser congelats)
Sal
Pebre (opcional)

 

PREPARACIÓ

Posem l'olla a escalfar, quan bulli, afegim un grapadet de sal, una mica d'oli i coem la pasta al dente (el temps que ens indiqui el fabricant). Mentre es cou la pasta, preparem la salsa.

 

Preparació de la salsa: 

Tallem la cansalada ben petita, la passem per una paella gran; un cop estigui cruixent, afegirem la crema de llet i el pèsols.  Ho deixem coure lentament fins que els pèsols siguin cuits. Salpebrem. 

Un cop cuita la pasta, l'escorrem i la posem a la paella on tenim la salsa, li donem un parell de tombs i barregem bé. El plat ja està llest per servir. Opcionalment hi podem posar formatge parmesà al damunt.

 

PER SABER-NE MÉS
Si fem servir pèsols congelats, els podem afegir directament sense descongelar.

RESULTAT
Un plat ràpid i nutritiu que podem tenir llest  en pocs minuts.

 

Montse i Júlia