INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de fettuccine o un altre tipus de pasta
Per fer la salsa
24 fulles d'alfàbrega
4 cullerades de pinyons
25 g de formatge parmesà ratllat
25 g de formatge pecorino ratllat
1 gra d'all, opcional
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem una olla amb aigua al foc i, quan comenci a bullir, afegim la sal i els fetuccine. Bullim la pasta el temps que indica el fabricant, l'escorrem i la reservem.
Guardem una mica d'aigua de bullir la pasta.
Preparació de la salsa
Rentem i escaldem uns segons les fulles d'alfàbrega. Aprofitem les fulles, descartem les tiges. Les eixuguem amb paper de cuina i les reservem. Pelem el gra d'all i ratllem el formatge. Preparem el vas de la batedora elèctrica i hi posem l'alfàbrega, l'all, els pinyons, el formatge ratllat i l'oli. Treballem amb la batedora fins a obtenir una salsa cremosa. Així de senzill. Barregem la salsa amb la pasta i servim calent.
PER SABER-NE MÉS
El fet d'escaldar l'alfàbrega, és per conservar el color. Aquest pas és opcional.
Podem barrejar el pesto amb una mica d'aigua de bullir la pasta per desfer-lo fàcilment. Podem preparar més quantitat de pesto i tenir-lo a la nevera. També es congela molt bé. Els 100 g de pasta per persona, és una bona quantitat.
RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta clàssic, fàcil aromàtic i boníssim!
Montse i Júlia