INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de farfalle
400 g de carabassó
1 ceba
2 tomàquets madurs
8 olives negres
1 cullerada sopera de tàperes
200 g de tonyina en conserva
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem al foc una olla amb aigua. Quan bulli afegim sal, un raig d'oli i els farfalle.
Deixem coure la pasta el temps que indica el fabricant. Mentrestant preparem la salsa.
Per a la salsa
Pelem la ceba i la piquem. Ratllem el tomàquet. Rentem el carabassó i el tallem a rodelles primes.
Posem oli en una paella i quan sigui calent afegim la ceba. Coem a foc suau fins que quedi transparent. Retirem la ceba i reservem.
Afegim més d'oli a la paella i fregim el carabassó per tandes.
Quan el tenim cuit, traiem l'excés d'oli i, a la mateixa paella, posem el carabassó, la ceba i el tomàquet ratllat. Afegim les tàperes i les olives.
Deixem coure un parell de minuts perquè el tomàquet es faci i afegim la tonyina.
Sacsegem suaument la paella per evitar que el carabassó es trenqui.
Barregem la pasta amb la salsa en un bol i servim.
PER SABER-NE MÉS
Podem substituir el carabassó per albergínia. En lloc de farfalle podem utilitzar qualsevol altra pasta.
RESULTAT A TAULA
Un plat mediterrani, boníssim, equilibrat i ràpid.
Montse