INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
600 g de tortiglioni
2 grans d'all
1 cullerada de tàperes
1 pot de tomàquet triturat natural
100-150 g de tonyina en conserva
1 culleradeta d'orenga sec
Sal
Oli d'oliva verge extra
Pebre negre mòlt
10 olives negres
100 g de formatge parmesà acabat de ratllar
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem una olla amb aigua al foc i quan comenci a bullir hi tirem una cullerada de sal. Seguidament hi afegim la pasta i la deixem coure el temps que ens indiqui el fabricant. Mentre la pasta es cou, preparem la salsa. Posem oli en una paella i enrossim els alls laminats. Després, hi afegim el tomàquet i l'orenga; un cop cuit, incorporem les tàperes. Salpebrem i deixem coure 5 minuts i abans d'acabar, afegim la tonyina esmicolada.
Un cop cuita la pasta, l'escorrem i la barregem amb la salsa. Posem al damunt el parmesà ratllat.
PER SABER-NE MÉS
Els hem anomenat exprés perquè són ràpids de fer. Els ingredients solen ésser a tots els rebosts. És un plat ideal per improvisar un àpat i tenir èxit. El podem fer amb qualsevol tipus de pasta.
RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta socorregut. Què vagi de gust!
Montse i Júlia