INGREDIENTS per a 2 o 3 persones
1 sípia de 350 g
300 g d'arròs
3 cebes
2 tomàquets
1 pebrot verd
3 grans d'all
4 carxofes
1 nyora
4 brins de safrà
Julivert
Sal
Fumet (1 litre aprox. Seguir les recomanacions de l'envasador)
Un raig de brandi (opcional)
Per fer la picada
Julivert
1 gra d'all
La melsa de la sípia
Fumet.
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens netegin la sípia. La melsa i la tinta també la volem.
Tallem la sípia a trossos i la reservem.
Piquem la ceba, els alls i els pebrots i reservem.
Tallem les carxofes a octaus i les deixem en un bol amb aigua i unes branques de julivert per evitar que s'oxidin.
Si preparem el fumet, fem un parell de talls a la nyora i l'hi afegim. Si comprem el fumet, escaldarem la nyora a dintre quan el bullim.
Així retirarem fàcilment la polpa de la nyora.
Posem oli en una paella, afegim la sípia tallada i la deixem sofregir fins que comenci a ballar. No hi posarem ni la melsa ni la tinta.
Incorporem la ceba i l'all picats i continuem sofregint.
Quan la ceba està a mig fer hi posem el pebrot i continuem sofregint.
Preparem la picada amb un gra d'all, la melsa, unes fulles de julivert i una mica de fumet. Triturem i reservem.
Si ens queda sec, mullem amb un cullerot de fumet o un raig de brandi.
Quan veiem el sofregit ros, afegim el safrà, el tomàquet ratllat, la polpa de nyora i ho acabem fins que estigui al punt.
Incorporem les carxofes i les sofregim uns minuts.
Afegim l'arròs i el remenem fins que comenci a quedar transparent. Seguidament, afegim 7 o 8 cullerots del fumet ben calent i la picada.
Deixem coure l'arròs el temps indicat a l'envàs. Els primers minuts a foc viu i després a foc suau.
A mitja cocció de l'arròs posem la tinta.
Tapem, deixem reposar uns minuts i servim.
PER SABER-NE MÉS
La quantitat de fumet és al gust; depenent si agrada l'arròs sec o més caldós. Si cuinem amb sípia fresca, afegirem la tinta tal qual. Si utilitzem tinta envasada, la desfarem amb una mica de brou abans d'afegir-la a l'arròs.
VIDEORECEPTA
La recepta en 3 minuts
RESULTAT A TAULA
Un arròs de temporada amb producte de proximitat. Que vagi de gust!
Montse