INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de tortiglioni
150 g de camagrocs
2 grans d'all
orenga
Oli d'oliva verge
Sal
Formatge parmesà
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Per fer la salsa
Esbandim lleugerament els camagrocs. Posem oli en una paella i saltem els alls laminats, tot just per perfumar l'oli. No han de quedar rossos. Afegim els bolets a foc suau i deixem que vagin treien l'aigua. Deixem coure els bolets i afegim l'orenga. No ens ha de quedar sec, si és necessari afegirem un parell de cullerades de l'aigua de bullir la pasta. Deixem un parell de minuts i reservem.
Posem al foc una olla amb aigua I quan bulli afegim la sal, un rajolí d'oli i els tortiglioni. Deixem coure la pasta el temps que recomana el fabricant i quan la pasta sigui cuita, la barrejarem amb la salsa en un bol gran ho servirem ben calent. Finalitzarem el plat amb formatge parmesà acabat de ratllar.
PER SABER-NE MÉS
Podem substituir els camagrocs per altres tipus de bolets com ara rossinyols, trompetes de la mort, etc. Aquest plat l'hem cuinat amb camagrocs en conserva preparats a casa. En aquest cas, hem cuit els bolets afegint a la paella el suc de la conserva.
RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta suau i gustós.
Montse i Júlia