INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de salsitxes
1 sépia (300 g aprox.)
1 calamar
400 g de fideus del número 2
2 cebes de Figueres
2 grans d'all
1 pebrot verd
4 tomàquets o tomàquet en conserva
Sal
Oli d'oliva verge
1 l de brou de peix o aigua mineral
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem la sépia i el calamar, la sépia la tallem a trossos, i el calamar a rodelles i reservem. La melsa de la sépia també la guardem.
Piquem la ceba i els alls i reservem.
Piquem el pebrot i reservem,
Posem una cassola amb oli al foc, afegim les salsitxes senceres, un cop rosses, les retirem, tallem i reservem.
A la mateixa paella hi posem la sèpia i el calamar i l'enrossim, quan comenci a ballar retirem el calamar (la sépia no) i afegim la ceba amb l'all picat.
Mentre fem el sofregit escalfem el brou.
Quan la ceba està mig cuita, afegim el pebrot verd picat.
Quan el pebrot és cuit incorporem el tomàquet.
Ho deixem coure uns minuts a foc lent.
Afegim el calamar i les salsitxes li donem un parell de tombs i ja podem afegir els fideus.
Ho remenem i afegim el brou bullint.
Ha de quedar ben cobert d'aigua.
Rectifiquem de sal.
Deixem coure els fideus el temps que indica el fabricant.
Els servim acabats de fer.
PER SABER-NE MÉS
Aquest és un plat tradicional de la cuina catalana. Les nostres mares i àvies sempre l'han tingut present. Els fideus donen molt de joc, els podem fer només amb carn, només amb peix o fer mar i muntanya. Sempre tenen èxit.
Moltes vegades els fem com a cuina d'aprofitament, quan ens ha sobrat suc d'alguna cassola, suquet de peix, calamars farcits, etc. També hi podeu podem una mica de gambeta morralla, en aquest cas, la passarem un moment per la paella en començar, la retirem i l'afegim al final.
RESULTAT A TAULA
Un plat únic fàcil i econòmic. Una amanida l'acompanya molt bé. Que vagi de gust!
Montse i Júlia