INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 g d'espaguetis
1 pot de llampuga en conserva o de tonyina amb oli
1 ceba
2 grans d'all
Julivert 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Per fer la salsa de tomàquet
Esbandim els tomàquets i els ratllem. Pelem i piquem els alls i la ceba, els posem en una paella amb l'oli i els sofregim uns 7 o 8 minuts. Incorporem el tomàquet i deixem coure uns 35 minuts a foc mitjà. Si utilitzem tomàquet de llauna, el courem uns 20 minuts. Parem el foc, afegim la tonyina escorreguda i julivert picat. Ho reservem calent.
Acabem el plat
Preparem una olla amb aigua i sal. Hem de posar 1 litre d'aigua per cada 100 g de pasta. Bullim la pasta el temps que ens indiqui el fabricant. L'escorrem, l'afegim a la paella on tenim la salsa de tomàquet i la barregem amb cura. Servim al moment.

PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta la fem amb conserva casolana de llampuga, pescada per nosaltres. Molta gent no en sap res de l'existència de les llampugues. Nosaltres les pesquem a Blanes. Actualment només és un peix comercial a Mallorca, a part d'Eivissa i a zones costaneres d'Alacant, on només el menja la gent que el coneix. Un del plats típics  de ses Illes és el tumbet de llampuga.


RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta fàcil i ràpid. Si el podeu fer amb llampuga, us encantarà!

Montse i Júlia