INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de tagliatelle
3 grans d'all
1 bitxo petit
900 g de tomàquet madur
Alfàbrega
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
Formatge parmesà
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Per fer la salsa
Ratllem el tomàquet, pelem els alls i els tallem a làmines.
Posem oli en una paella i afegim els alls i el bitxo.
Quan l'all comença a daurar-se, hi posem el tomàquet i ho deixem coure suaument 20 minuts.
Quan faltin 5 minuts per acabar, salpebrem, afegim les fulles d'alfàbrega picades i reservem.
Bullim la pasta el temps que indiqui el fabricant.
Un cop cuita la pasta, l'escorrem i la barregem amb la salsa.
Decorem amb unes fulles d'alfàbrega.
Servim acabat de fer amb parmesà ratllat.
PER SABER-NE MÉS
L'època ideal per fer aquest plat és a l'estiu, ja que és temporada de bons tomàquets i d'alfàbrega.
RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta senzill i exquisit que agradarà a tothom. Que vagi de gust!
Montse i Júlia