Tallarines amb musclos de l'Angela Marroi

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

300 g de tallarines
Salsa de tomàquet
500 g de musclos
Aigua mineral
Per fer la salsa de tomàquet
1 kg de tomàquets madurs
1 ceba de 150 g
2 grans d'all
Sal
50 ml d'oli d'oliva verge extra

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem els musclos i els bullim amb 3 dits d'aigua mineral. Un cop oberts, colem l'aigua, traiem les cloves i els reservem.
Preparem la salsa de tomàquet
Esbandim els tomàquets i els ratllem. Pelem i piquem els alls i la ceba, els posem en una paella amb l'oli i els sofregim uns 7 o 8 minuts. Incorporem el tomàquet i deixem coure uns 35 minuts a foc mig. Si utilitzem tomàquet de llauna, el courem uns 20 minuts. Tanquem el foc, afegim els musclos i ho reservem calent.
Acabem el plat
Un cop tenim la salsa feta, bullirem la pasta. Agafem una olla, posem l'aigua dels musclos i acabem d'afegir l'aigua necessària per a bullir la pasta. Tastem de sal. Hem de tenir 1 litre d'aigua per cada 100 g de pasta. La bullim el temps que ens indiqui el fabricant. Un cop feta, l'escorrem, l'afegim a la paella on tenim la salsa de tomàquet i la barregem amb cura. Servim al moment.


PER SABER-NE MÉS
Els musclos s'han de bullir el mínim temps possible, quan s'obrin s'han d' escórrer de seguida. L'aigua dels musclos és salada. Encara que afegim aigua per bullir la pasta, l'hem de tastar abans d'afegir-hi la sal.
La salsa de tomàquet la podem fer amb tomàquet natural (sempre ben madur), de llauna o bé la podem comprar ja feta. Ho deixem al vostre criteri.


RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta senzill i econòmic amb gust de mar. Què vagi de gust!


Montse i Júlia