INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g de pasta (orecchiette, fusilli o penne rigate)
300 g de bròcoli
2 grans d'all
Oli d'oliva verge extra
1 o 2 bitxos picants
Sal
Parmesà ratllat
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem la verdura amb aigua freda. Retirem el tronc, només utilitzarem la part superior. Separem les flors una per una i les tallem a làmines verticals molt fines. També podem utilitzar la part superior dels troncs, però s'han de tallar molt fins.
Pelem els alls, els laminem i els saltem en una paella amb l'oli i els bitxos. Apaguem el foc i reservem.
Escalfem l'aigua, afegim la sal i, quan comenci a bullir, hi tirem el bròcoli i la pasta. La verdura ha de coure 10 minuts. Si la pasta que utilitzem necessita més temps, la posarem abans. La pasta ha de quedar al dente.
Escorrem el bròcoli i la pasta i ho passem a la paella que hem reservat amb els alls i els bitxos. Ho barregem durant uns minuts afegint-hi una mica d'oli.
Ho servim amb formatge parmesà ratllat.
PER SABER-NE MÉS
Aquest plat també és molt bo l'endemà. Aquesta recepta ens l'ha explicat la Fina Privat, una malgratenca italiana. Us posem un link al blog de la Fina on hi trobareu aquesta entre altres receptes i un munt de raccontos que us agradaran. http://josefinaprivat.blogspot.com.es/
RESULTAT A TAULA
Un plat italià senzill i molt bo. Apte per a vegetarians.
Montse