INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
6 carxofes
500 g de tallarines
4 ous
1 llimona
Sal
Aigua mineral
Cibulet
Tomàquets secs amb oli
Julivert
Per fer la salsa holandesa
4 ous
125 g de mantega
Suc de mitja llimona
Pebre blanc
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem la llimona per la meitat, n'espremem el suc de mitja i reservem.
Tallem els tomàquets a tires i reservem,
Netegem les carxofes retirant les fulles exteriors, les tallem a quarts i les posem en un bol amb aigua i el suc de la mitja llimona restant. Posem un cassó ample amb aigua al foc, afegim un punt de sal i les escaldem 3 minuts; seguidament les escorrem i les reservem en una safata amb paper de cuina. Guardem el cassó amb l'aigua de les carxofes, ens servirà per fer el bany maria.
Bullim la pasta en una olla amb 5 litres d'aigua i sal, seguin les instruccions que ens indica el fabricant.
Mentre bullim la pasta, en una cassola grossa, saltegem el tomàquet amb una mica del seu oli; el deixem un parell de minutsi i afegim les carxofes.
Salsa holandesa
Separem els rovells de les clares dels ous, blanquegem els rovells amb la mantega pomada i un polsim de sal amb les varetes elèctriques. Ho posem al bany Maria (utilitzem el cassó que hem fet servir per les carxofes). Remenem manualment amb la batedora. Afegim a poc a poc el suc de llimona i el pebre fins que ens munti.
Quan la pasta sigui cuita, l'escorrem i l'afegim a la cassola on tenim les carxofesi el tomàquet. Ho barregem bé. Servim amb una mica més de pebre blanc i cibulet picat per sobre.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta és del Marc Ribas, del programa Cuines de TV3.
Els tomàquets amb oli els podeu comprar o preparar vosaltres a casa. Són molt fàcils de fer i sempre va bé tenir-ne. Cliqueu aquí, us deixem la recepta.
RESULTAT A TAULA
Una recepta de pasta fàcil i ràpida.
Montse