Fettuccini amb carxofes i tomàquets secs

INGREDIENTS PER A 6  PERSONES

6 carxofes
500 g de fettuccine
4 ous
1  llimona
Sal
Aigua mineral
Cibulet
Tomàquets secs amb oli
Julivert

Per fer la salsa holandesa
4 ous
125 g de mantega
Suc de mitja llimona
Pebre blanc
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Fem suc de mitja llimona i reservem.
Tallem els tomàquets secs a tires i reservem,
Netegem les carxofes, retirem les fulles exteriors, les tallem a quarts i les posem en un bol  amb aigua i el suc de l'altra mitja llimona.
Posem un cassó amb aigua i sal al foc.
Escaldem les carxofes 3 minuts, les escorrem i les reservem.
Guardem el cassó amb l'aigua de les carxofes, ens servirà per fer el bany Maria.

En una cassola saltem dos minuts el tomàquet amb una mica del seu  oli i hi afegim les carxofes. Reservem.

Salsa holandesa
Separem els rovells de les clares dels ous.
Blanquegem els rovells amb la mantega pomada i sal amb les varetes elèctriques.
Ho posem al bany Maria utilitzant el cassó de les carxofes.
Remenem manualment afegint a poc a poc el suc de llimona i el pebre fins que la salsa munti.

Bullim la pasta seguint les instruccions del fabricant.
Quan la pasta sigui cuita, l'escorrem i l'afegim a la cassola on tenim les carxofes i el tomàquet.
Ho barregem bé. Servim amb una mica més de pebre blanc i cibulet picat per sobre.
Servim la salsa holandesa a part.


PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta és del Marc Ribas, del programa Cuines de TV3.
Els tomàquets amb oli els podeu  comprar o preparar vosaltres a casa. Són molt fàcils de fer  i sempre va bé tenir-ne. Cliqueu aquí, us deixem la recepta.


RESULTAT A TAULA
Una recepta  de pasta fàcil i ràpida. 

 Montse