INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de carn picada barrejada (vedella i porc)
1 ceba
1 gra d'all
6 tomàquets o tomàquet triturat de pot
1 pebrot verd
Oli
Sal
Formatge ratllat
Per a la beixamel
45 g de farina
45 g de mantega
500 ml de llet
Nou moscada
Sal
Pebre blanc mòlt
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem les plaques de pasta com indica el fabricant.
Per fer la bolonyesa
En aquest cas, la bolonyesa és la mateixa dels macarrons de l'àvia Francisca. Piquem els alls, les cebes i el pebrot verd. Ratllem el tomàquet. En una cassola, sofregim la ceba i els alls uns minuts. Hi incorporem el pebrot i el coem fins que sigui ros. A continuació hi afegim el tomàquet i, si cal, una mica de sucre per evitar l'acidesa. Si utilitzem tomàquet en conserva, no cal afegir sucre. Quan tenim el sofregit fet, hi tirem un raig de llet, ens quedarà com un puré. A continuació hi incorporem la carn picada, el paté i ho acabem de coure. Rectifiquem de sal i tenim la salsa a punt.
Per fer la beixamel
En un cassó posem la mantega. Quan es desfaci afegim la farina i remenem per tal que es torri lleugerament. Afegim la llet tèbia, la sal, el pebre i la nou moscada. Remenem amb unes varetes fins que espesseixi. Tastem de sal. Parem el foc abans que bulli.
Lasanya
Preparem una plata de forn, l'untem lleugerament amb mantega o amb una capa fina de beixamel. Hi posem una capa de plaques, una de bolonyesa, fins a acabar el que hem preparat. Acabem amb una capa de beixamel, formatge ratllat i a sobre uns trossets de mantega.
Ho posem a gratinar al forn a 200 ºC.
PER SABER-NE MÉS
De lasanyes n'hi ha de molts tipus. També és una bona opció fer-la de les restes d'un altre plat, com ara un farcit de pollastre, una samfaina. És un plat que dóna molt joc i sempre queda bé.
RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta que podem tenir preparat amb antelació. Èxit assegurat.
Montse i Júlia