INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
1 aranya d'uns 600 g
3 alls
3 branques de julivert
1 tomàquet o 100 g de tomàquet triturat en conserva
600 g de patates
Sal
Pebre negre molt
Oli d'oliva verge extra
500 ml de brou de peix fet amb el cap i la cua de l'aranya, uns grans d'all, una ceba , julivert i aigua mineral o filtrada
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem i tallem l'aranya a rodanxes. Compte amb les espines! Millor que ens ho facin a la peixateria.
Fem el brou
En una olla petita posem un raig d'oli, l'escalfem, afegim els caps, una ceba tallada a trossos i dos o tres grans d'all.
Remenem. Quan el peix comenci a agafar-se al fons de la cassola, afegim l'aigua i el julivert.
Bullim 25 minuts, parem el foc i reservem.
Preparem el peix
Posem oli en una cassola i encenem el foc.
Afegim l'all sencer, el julivert picat, remenem un minut.
Incorporem el tomàquet ratllat, el deixem 2 o 3 minuts.
Afegim les patates esqueixades, les barregem bé amb el sofregit i hi posem el peix al damunt.
Posem uns 500 ml del brou, salpebrem i ho deixem coure a foc mitjà uns 20 o 25 minuts, fins que les patates siguin cuites.
Fem l’allioli negat
En un morter posem dos grans d’all, sal i ho piquem bé.
Afegim una mica d'oli, remenem i reservem.
Uns 5 minuts abans d'acabar la cocció, posem una mica de suc de la cassola al morter, ho barregem i l'afegim a la cassola.
Ja ho tenim llest per servir.
PER SABER-NE MÉS
Aquest és un plat típic que els pescadors feien a bord. Ràpid de preparar, econòmic i molt complet per a atipar la tripulació.
Si us molesten les espines, podeu demanar a la peixateria que us filetegin el peix.
VIDEORECEPTALa recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Un suquet de peix mariner tradicional, fàcil de fer i molt bo. Què vagi de gust!
Montse i Júlia